Kalibrace palivoměru

Vše, co nepatří do předchozích kategorií
Odpovědět
Zpráva
Autor
hasič

Kalibrace palivoměru

#1 Příspěvek od hasič »

Dobrý den mohl by mi prosím někdo poradit jak ( pokud to jde ) zkalibrovat palivoměr u Lancia Lybra 2,4 JTD ? Stalo se mi, že najednou přestala ukazovat ručička palivoměru. Po dalším zkoumání jsem přišel na to, že je úplně přetočená na doraz ke kolíku. Dal jsem to do servisu, tam mi to sice opravili ( prý měli rozdělanou přístrojovku ) ale teď mi to při plné nádrži ukazuje půlku. Případně mohl by mi někdo poradit jak se na ten budík dostat a napravit tu ručku nepůjde - li to jinak ? Děkuji za radu. Jarda

Jiří 588

Re: Kalibrace palivoměru

#2 Příspěvek od Jiří 588 »

Mám obavu, že bude potřeba to znovu rozdělat.
Pokud vím, tak palivoměr se nedá kalibrovat.

Řešení vidím - natankovat plnou, a pak ručičku natočit aby plnou i ukazovala.
WV Golf 7 2.0 TDI Blue Motion
Škoda Octavia 1.9 TDI 66kW
Ex: Opel Meriva 1.6 16V GPL - "eggy" , Lancia Thesis 3.2 V6 LPG , Lancia Lybra SW 1.9 JTD

Mantaman 461

#3 Příspěvek od Mantaman 461 »

aho přesně jak říká Jiří, natankovat plnou a rozebrat a potom nastavit, před půl rokem jsem s tím taky maturoval.
ručičky jsou na hřídelkach malých olektromotorků tak to musíš nastavit ručně
ale rozebrání je jednoduché. 4 šrouby drží budíky, odpojit kabely a pak už je to hračka
jinak automaticky se kalibruje jen otáčkoměr a rychloměr
jenom nesmíš zapínat klíčky pokud máš budíky venku a odpojené protože pak bys asi musel na diagnostiku, prý se to nějak rozhádá
Volvo S60 2.4T mazlik :D
Lancia Delta 1.9 JTD
ex Lancia Lybra 1.9 JTD

barahyr
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od barahyr »

Zdravím, nevím jestli to patří přímo sem, ale zkusím.
Stalo se tu někomu, že - i při natankování cca 20l - ručička palivoměru při dálniční rychlosti klesla úplně na nulu až se rožlo hladné oko? Pak když třeba zpomalím na 90 bo 50 ve městě, tak to zase vyskočí a při klidné plynulé jízdě se to ustálí. Podle zatáčky mi ručička poletuje sem tam, když jedu do kopce tak to paliva přidává, z kopce opačně. Tak nevím jak moc na to můžu spoléhat, aby mě to někde nenechalo viset. Palubák Kappa taky nemá myslím . Ted jsem poprvé 2x natankoval Natural 98 a mám pocit, že to žere míň. Díky za rady.
Lancia Kappa 2.0. V.I.S. 1999
Ex: Lancia Lybra 2.0 20V V.I.S. 2001
Ex: Lancia Lybra 1.6 16V SW 2000
Ex: Lancia Kappa 2.4 JTD 1997
Ex: Lancia Dedra 1.6 i.e LE KAT 1994

Pepazdepa 408
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Pepazdepa 408 »

U lybry se mi taky stalo ze se palivomer zasekaval a tak nejak si ukazoval co chtel. Ale zavada byla na druhy strane-u plovaku. Kdyz jsem vyndal celej ten kos s palivovou pumpou a plovakem, tak jsem zjistil ze tam jde ten celej kos dat blbe (je tam takovej prolis do kteryho to musi zapadnout) kdyz ne tak se plovak seká a ukazuje co chce. Rucicku jak psali kluci vejš. Akorat ji musis nandat s nandanejma konektorama, zaplym zapalovanim a plnou nadrzi... 👍
Lancia Lybra SW 1,9JTD

Odpovědět