Thesis 2,4 JTD oprava automatu

Vše o motoru, převodovce, spojce...
Odpovědět
Zpráva
Autor
Luigi

Thesis 2,4 JTD oprava automatu

#1 Příspěvek od Luigi »

Ciao pánové,

má někdo tip na servis, kde znají a opraví automat v Thesis?

Dostal jsem tip na německy servis, ale nejdříve bych chtěl začít v republice.
Vzdálenost je mi jedno ani Slovensko není daleko. Jde mi vyloženě o kvalitu a zkušenosti.

ladakh 682

Re: Thesis 2,4 JTD oprava automatu

#2 Příspěvek od ladakh 682 »

Zdravím. Jednu zkušenost mám - převodovka hodně cukala, i po výměně oleje. Našel jsem, že stejnou převodovku AISIN 55-50 SN, 5 rychlostí používala některá Volva, V pražském Volvo servisu pracoval pan Patočka, který i podle recenzí řešil neřešitelné. Trochu jsem si s ním zakorespondoval, přijel mu to ukázat a on to odhadnul na špatný hydraulický rozdělovač. Ještě byla nejistota, který z nich tam patří (myslím, že na výběr byly tři druhy, které se lišily jedním písmenkem). Odhadnul který to asi bude a díl mi prodal za 20 t. Jako zaměstnanec Volva mi ho nemohl namontovat, a tak jsem vyrazil do Bratislavy za Vladem, který díl vyměnil - a já jsem odjel s funkční převodovkou.
Kontakt na pana Patočku info@svedskedily.cz tel.724 100 742 (snad mě neukamenuje). Ještě pro upřesnění - bylo to v roce 2020, netuším, jestli ještě pracuje. Ale na Volvo fórech o něm asi bude víc.
Práce s výměnou hydraulického rozdělovače není pro slabé povahy: opravdu se vypouští chladící kapalina i motorový olej, aby se mohl vyndat vzduchový filtr a tím se člověk mohl dostat k přední části převodovky. A stejně pořád ještě nějaké hadice překážely, takže jedno kolo dolů, odpáčení hadic polínkem a dalších šroubovákem :-) Pro Vlada dlouhý den.
Držím palce

Odpovědět