Vysoká spotřeba? 10 litrů? To mě má položit nebo rozesmát?
Sedum nebo deset - to už tak dramatickej rozdíl neni. Chce to srovnávat srovnatelný a ne stock malorážku a Kappu. Pokud by nastala volba mezi 2,4 VIS nebo 2,4 JTD, beru benzín. Pokud 2,4 JTD a 2,4 JTDm, beru JTDm. Pokud všechnny tři, rozhodovala by kompletnost, technický stav, funkčnost. Jako malovat si, že se k tomu někdo hezky choval a že to není stočený nebo zamaskovaná zbastlenina (Babica systém - když nemáte limetku, tak tam dejte citrón, když nemáte citrón, tak tam nedávejte nic, vono se to nepozná aneb když nemáte na pořádný tlumiče, dejte tam repasy, ono to pár dní po prodeji vydrží, místo rozvodů vyměnit jen řemen, nalejt novej olej, aby nebylo hned vidět, že sákne chlazení, atp.) je velice naivní. Nemluvě o tom, že na různých fórech se lidi rádi chluběj, jak to či ono "jede" a jak tomu "naložili". Už bylo mnou mezi řádky zmíněno - (nejen) česi jsou v tomto parchanti. Chtějí lacino koupit, povozit se, po zjistění, že jen výměna ramen je nad jejich finanční možnosti a kára jde do světa za cenu kupní + servisní náklady + "něco navíc, protože youngtimerpyčoaserunatožesemikstejmajitelavautěneninicpůvodní". Točit auta po dvou-třech letech, aby nemuseli moc investovat do údržby a podobně..
Je mi velmi dobře známo, jak jsou na tom italský auta od roku cca 1995 s protikorozní ochranou a jak to vypadalo asi tak v roce 1986. U Škodifky to "vynalezli" až kolem roku 1998
Ano, S.W. je svým způsobem rarita, ale to mě tak nebere - auto mi vhledově ladí líp, než sedan. Ten je takovej..."obyčejnej". Co si mám představit pod pojmem "poměrně malá díra do kufru"? Je to menší, než současná nižší střední? Pochybuju. MB-E kombik kolem r.v.2005 bude srovnatelný, možná je trošku delší. A dražší a olítanější(?)
- investice - mít volný fondy, pan Busso je vítán. Nejsou takový fondy a není vytápěná/klimatizovaná garáž.
- smíření a ochota nesrat na údržbu - to je to pravé. =D>
- na dojezdění - to je zhruba Oazovo auto, ne? Na dojezdění, dokud to někde v polích za vsí nezdechne a pak to ponechat svému osudu. Takhle nějak? Fuj.
Že není z čeho vybírat, je tak nějak jasné. Však si taky nenutím, že ho hned zejtra musím mít, jinak zhasne Slunce. Ale někde zašitý budou. Devět tisíc S.W. ve šrotu určitě neskončilo.
Nezávazně uvažuji o koupi Kappa S.W., tak mám všetečné dotazy. Možnost "live" prohlídky a konzultace vítána.