Potřebné věci
- přepínač (buď malý modrý z počítačové desky, nebo 4 přepínače zvlášť)
- smršťovací bužírku 5cm
- tenký ohebný kablík 25cm
- 4 větší kapičky cínu
Nářadí
- pájka
- zapalovač
- menší šroubovák
- štípací kleště
- odlamovací nůž
- vrtačka (není nutná)
- tavná pistole nebo lepidlo (není nutné)
Ostatní
- nákres pinů na koncovce + vědět jestli jde o pohled zepředu nebo zezadu Postup
Dopředu upozorňuji, že postup je potřeba brát jako orientační, i když jsou kabely VAG COM všechny stejně modré

Někdy číňan použil barevné kabely, někdy tam dal všechny černé. Někdy je koncovka připojena pomocí pinů z desky, jindy je to s konektorem propojeno pomocí kabelů.
Jednou je použitý křížový šroubek, na jiném kabelu hvězdička.
0. Kontrola
Během práce se snažíme trochu zkontrolovat, co vše se Číňanovi nepovedlo, případně to po něm napravit.
Většinou není problém, ale občas se vyplatí něco trochu doladit.
1. Rozdělání kabelu
- odšroubovat 4 (někdy jen 2) šroubky, položit červenou diodou na stůl a sundat horní kryt.
2. Příprava - pokud je to možné tak část s konektorem uvolnit a kvůli orientaci povytáhnout kousek dál od těla kabelu
- pokud je to spojené natvrdo, může to být horší, ale i lepší, protože jsou na desce piny očíslované .
3. Orientace - teď je potřeba bezpečně zjistit, který pin je který. Pokud jste kabel položili stejně jako já - tedy kablík je diodou na stole, koncovka která se dává do auta je vpravo a strana s USB koncovkou vede doleva, tak je to s piny následovně.
- spodní řada u stolu jsou piny 1-8, horní řada jsou piny 9-16.
- pin 1 a pin 9 je nejblíže u mě, piny 8 a 16 jsou jakoby dál ode mě
Doporučuji samozřejmě kouknout i na nějaký nákres. Na images.google.com je jich spoustu, stačí napsat "obd connector pinout" a vyběhne dostatek materiálu.
4. Přerušení přímého přívodu na pin 7 (to je motor a je standardně zapojený)
- pro ty, kteří mají koncovku připojenou na drátkách je to odpájení propojovacího kablíku z konektoru
- pro ty, kteří mají koncovku pevně propojenou s deskou je to mechanické přecvaknutí
5. Vytvoření přívodu k vypínači - to co zbylo po odpojení pinu 7 na straně desky potřebuji připravit, aby se na to dal napojit vypínač
- pokud jsem jen odpájel kabel, tak ho prodloužím o dalších 5cm
- pokud jsem měl desku pevně propojenou, tak pájím 10cm kablík přímo na desku, tam kde jsem vyštípal propojení mezi deskou a konektorem