Predom sa chcem ospravedlniť, že otváram novú tému, keď sa to tu už pár krát riešilo... Všetko dôležité som si prečítal, ale aj tak by som bol vďačný za individuálne rady v tomto vlákne pre nasledujúcu kúpu auta
S Talianskymi autami mám už dáke skúsenosti... vlastnil som Alfu romeo gtv 2.0 v6 turbo a aktuálne jazdím na o5 alfe 147 1.6ts 88kw... No teraz chcem diesel... denne jazdím 200km do práce a alfe moc chutí benzín, no celkovo po 3 rokoch potrebujem aj zmenu...
Som automechanik, opravujem si vo voľnom čase autá doma, ale pri thesis mám pochybnosti ... Má ich 2,4jtd rovnaký problém s dpf a egr ako alfa? Pasujú tam motorické diely z 156, 166 alebo 159?? Elektronické problémy(air-bagy, lambda..)keď že ide o taliana? A čo tá jej špeciálna náprava(určite trpí na SK cestách) má dobrú životnosť??
Zatiaľ pokukujem po tejto:
http://lancia-thesis.autobazar.eu/24-jt ... 88146.html
Manuál zohnať je asi ťažko... a ak je taký ten dvojhmaťák ako v alfe... ruky preč...
Preto ma zaujal automat... Koľko oleja tam ide? Ako často sa mení? Koľko cca stojí?? Má dáke nedostatky?
Budem vďačný za každú radu.. Auto-diagnostiku mám doma mobilnú... Tak overiť si budem vedieť niečo aj na mieste... Skôr ma zaujímajú skryté vady a slabé body tohto auta na ktoré sa treba zamerať...
Ďakujem