Koupě Thesise - poraďte!

Chcete koupit Lancii? Ptejte se. Tato sekce je zde pro vás..
Zpráva
Autor
czhakis

Koupě Thesise - poraďte!

#1 Příspěvek od czhakis »

Zdravím,

už nějakou dobu přemýšlím o koupi auta - bez nějaké větší představy jsem tedy dnes zavítal do Brna do EuroCaru. Nejvíc mě zaujala právě Lancia Thesis - prostě nádhera! A svezení bylo minimálně stejně tak dobré jako můj první dojem. O interiéru ani nemluvím, nic tak stylového jsem ještě neviděl :) Rozhodl jsem se, že si Thesise koupím, ale až po poradě s vámi, protože s Lancii nemám žádné zkušenosti a v bazaru určitě nemají takový přehled :) Zatím jsem teda jen složil zálohu za rezervaci.

Zde jsou informace o tomto kousku:
http://www.eurocar.cz/autobazar/Lancia/ ... 7.htm#menu

Ta cena se mi zdá na výbavu, co auto má, docela nízká. No a spotřeba bude vzhledem k motoru 3.0i a palivu asi docela vysoká (s tím ale počítám, jen bych rád znal přesná čísla :) ). Dejte prosím vědět, zda máte někdo zkušenosti právě s touto motorizací. Jaká je spotřeba, nejčastější závady, cena za servis a náhradní díly, jejich dostupnost a na co si mám dávat při koupi pozor.. budu rád za každou cennou radu a názor :)

Poslední problém je, že palubní počítač včetně navigace jsou v italštině - dá se nějak jednoduše nastavit angličtina? Nebo ještě lépe, čeština?

Díky.

Petr.
Naposledy upravil(a) czhakis dne čtv zář 02, 2010 22:10, celkem upraveno 1 x.

23561

Re: Koupě Thesise - poraďte!

#2 Příspěvek od 23561 »

http://www.autoweb.cz/jak-na-zkusebni-j ... i-ojetiny/
Hlavně bacha na tu převodovku. V tom článku o tom docela dobře píšou, ale ty popisovaný projevy značí, že je převodovka v podstatě KO.
Snad ti tu poradí někdo, kdo má Thesis a/nebo i zkušenosti s konkrétním motorem.
Lancia Lybra SW 2,4 JTD LX 140 CV
ex Fiat Tipo. 1,4 ie
ex Fiat 128A 1100 CL

Tomáš-Oaza 7
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Tomáš-Oaza 7 »

no myslim ze uz tam stoji pekne dlouho,nekde tady bude na ni i odkaz. ale tento bazar je dost znamej stacenim km,takze bych tomu neveril. ja osobne vim o jedne kappe co tu mely stocenou o 200 tis
Lancia KAPPA 2,4 TDS ex
Subaru impreza 1.6
Toyota Corolla 1,8 hybrid + lpg

Tomáš-Oaza 7
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Tomáš-Oaza 7 »

Lancia KAPPA 2,4 TDS ex
Subaru impreza 1.6

czhakis

#5 Příspěvek od czhakis »

Díky za článek, nejhorší na tom je, že ten rezervační poplatek je nevratný, pouze mi ho odečtou z ceny vozidla.. buď tohoto nebo jiného. Každopádně auto vypadalo velice dobře (pro laika), zkusím se schválně podívat po tom odkazu.

Dalin 580

#6 Příspěvek od Dalin 580 »

Anténa jak po radioamatérovi :?:
AR Giulietta 1.4 MA 150CV
Lancia k Coupe 20VT

Hamster 526

#7 Příspěvek od Hamster 526 »

Motor je z Alfy 166, takže s dílama by neměl být problém, spotřebu budou asi znát spíš Alfisti, tady tuhle motorizaci pokud vím nikdo nemá. Že tam stojí dlouho, toho bych se nebál, takovej exot a navíc s 3.0 V6 benzínem se asi neprodává zrovna snadno. Určitě bych s sebou vzal nějakýho mechanika, kterej by to prohlídnul a pokud něco najde, dala by se třeba dohodnout i nějaká sleva. Jinak cena myslím odpovídá. Možná bude mít stočenej tachák, ale to je vcelku jedno, důležitej je skutečnej stav toho auta.
Lancia Detla 1.6 JTDm
Lancia Lybra 2.0 20V Comfortronic
ex Alfa Romeo 147 2.0 Selespeed
ex Alfa Romeo 166 2.0 TB V6
ex Lancia Thesis 3.0 V6
ex Lancia Lybra 2.0 20V SW

E-čertík 92
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od E-čertík 92 »

No hlavne proverit s nekym kdo to auto zna, pak do verohodneho servisu (coz podle me NENI fiat v Brne), nacist bodycomputer, RJ motoru a pristrojovku, porovnat jestli jejich udaje navzajem sedi, jestli nebyl delany reset kilometru, jestli VIN a dalsi udaje ulozene v bodycomputeru odpovidaji danemu autu, data vyroby, kody na sklech, lak, licujici dily, podvozek...
A HLAVNE tu prevodovku. To je investice ktera se muze vysplhat az na 90tis. Musi radit plynule (neplati pro rozjezd a zastaveni, tam to aspon u moji naftove Thesis MIRNE cukne), ale prerazovani uz nesmi byt znat, mel by spravne pracovat hydromenic, to se dobre pozna pri sekvencnim razeni. NESMI v zadnem pripade na "D-cko" v kopci couvat, maximalne stat. A neboj se vybrat si velky kopec.

3.0 bych spotrebu tipoval cca 12-14l, ale zalezi kde a jak jezdis.
Ex: Fiat Croma 2.0I-E Turbo
Ex: Lancia Thema 2.0I-E 16V
Ex. Lancia Lybra 2,4 JTD
Ex. Lancia THESIS Emblema 2,4 JTD-M

czhakis

#9 Příspěvek od czhakis »

Díky za pomoc! Bohužel neznám nikoho, kdo se v tomto autě vyzná :( Byl by prosím někdo z Brna ochotný ve středu 8.9. tam se mnou zajet? Já ještě dnes prověřím VIN u Cebie v jejich nástroji AutoTracer, uvidíme, co mi to vyhodí :) Jinak na testovací jízdě po Brně vypadalo vše OK, dokonce i převodovka řadila plynule (nebo jsem si ničeho nezvyklého nevšiml).

Tomáš-Oaza 7
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Tomáš-Oaza 7 »

nevyhodi ti to nic, jsou to jen vyhozeny penize. :wink: chcou za to 400 a je to na prd
Lancia KAPPA 2,4 TDS ex
Subaru impreza 1.6

veciak

#11 Příspěvek od veciak »

Tak ja neviem ci si zastanca benzinu ale myslim ze za hentake poniaze alebo za trochu priplatenia sa da kupit uz aj slusne JTD a aj lepsi rocnik tu sa pozeram ze je to 2002 :|
Lancia Lybra 1,9 jtd 116k ex
Fiat 124 Sport coupe 130k
Lancia Thesis 2,4 jtd 20V

Hamster 526

#12 Příspěvek od Hamster 526 »

veciak píše:Tak ja neviem ci si zastanca benzinu ale myslim ze za hentake poniaze alebo za trochu priplatenia sa da kupit uz aj slusne JTD a aj lepsi rocnik tu sa pozeram ze je to 2002 :|
Nafta patří do kamen a ne do limuzíny! [-X
:D
Lancia Detla 1.6 JTDm
Lancia Lybra 2.0 20V Comfortronic
ex Alfa Romeo 147 2.0 Selespeed
ex Alfa Romeo 166 2.0 TB V6
ex Lancia Thesis 3.0 V6
ex Lancia Lybra 2.0 20V SW

Vítek 4
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Vítek 4 »

No taky sem si rikal ze jedine benzin nejlip pro me 20VT,ale proste je rozdil jezdit za 7L a za 10L. V mem pripade bych nechtel aby mi obe auta zrala stejne (thesis a integrala) :)
Italy = Lancia
Lancia = Italy

bachrala

#14 Příspěvek od bachrala »

a nezabudni tu prevodovku riadne zohriat jazdov v meste lebo prave po ohriati mavaju tie prevodovky problemi ze zacne pri preradovani sklbat

czhakis

#15 Příspěvek od czhakis »

Díky za rady. Rozhodl jsem se na auto znovu zajet podívat a projet :) Také jsme zavítali na diagnostiku do servisu, kontrolovali jsem snad vše, co šlo. Auto je dle mého názoru v perfektním stavu, za tu cenu. Kdyby bylo jakkoli bourané, myslím, že by to šlo poznat. Také motor má naprosto klidný chod, převodovka řadí i po zahřátí plynule. Celkově mám z auta dobrý pocit - Takže zbývá poslední otázka, Koupit? Nekoupit? :D Tahle Lancia mě naprosto učarovala a už nechci nic jiného :D

Odpovědět