Tak jsem se rozhodl jeden ze starých zámků rozebrat a prozkoumat. ....A přišel jsem na to že spálený motorek není zádný problém. Tady je postup opravy:
1.Nejdřív se musí sundat tapec. U mě to šlo dost těžko, protože to nikdo před tím ještě nedělal.

2.Motorek se nejdřív musí odpojit - ve předu dva konektory, vzadu po jednom. Potom se musí vycvaknout všechny táhla - od vnější kliky - od vnitřní kličky a od "páčky" na zamykání uvnitř. zámek je přišrubovaný do dvěří třema torx šroubama.
3.Vytažený zámek se musí rozebrat. Povolí se tři samořezky(červené kolečka), a musí se odvrtat hlavičky nýtků (žluté šipky). Potom drží už jen na dvouch zápatkách.

4.Rozebraný zámek

5.Rozebraný zámek. Do zámku už je vsazený nový motorek. A TO JE TO NEJLEPŠÍ!!! Motorek mi byl od někud povědomý, a tak jsem zašel ke známému co staví železniční modely. Nový motorek jsem sehnal A KUPODIVU ROZMĚROVĚ NAPROSTO STEJNÝ a uplně přesně do zámku pasoval. Bylo jen potřeba zkrátit osku nového motorku a přelisovat ozubené kolečko! Na starý motork byly drátky naletované, na nový je potřeba udělat malé konektorky...

6.Starý a nový motorek. Nové motorky se dají obvykle sehnat na modelářských burzách, třeba v Praze. Cena takového motorku je kolem 100,--Kč.

7.Hotovo, zámek se stejným způsobem složí a na místo nýtku jsem ho pro jistotu zakápl tavným lepidlem, ale drží dobře i bez toho.

8.Zámek se namontuje zpátky do dveří a je hotovo. Už to mám odzkoušené, zaručeně to funguje. Motorky jsou prý totiž původně určené do centrálů