AI pokusy

Netechnický debatní kroužek o všem, co vás napadne...
Odpovědět
Zpráva
Autor
jyrki.k 700
Člen klubu
Člen klubu

AI pokusy

#1 Příspěvek od jyrki.k 700 »

Trošku to tu zkomírá, Lancia vykazuje malou aktivitu a vzhledem k době, to co dnes představuje už nemusí být po chuti všem. Tak snad trošku rozproudíme nějakou diskuzi alespoň s pomocí AI.
Hrál jsem si trošku s ChatGPT a chtěl bych se podělit o dva výsledky.

První zadání bylo prostředí připomínající Grossglockner a umístit do této scenérie tmavě modrou Lancii Lybra, jejíž záď bude vyvedena ve stylu Lancie Aurelia B20GT.
Myslím si, že výsledek se povedl. Osobně Aurelii považuji za nejkrásnější a nejikoničtější Lancii všech dob. Aurelia B24 Spider je extrémně ceněná díky počtu vyrobených kusů, ale B20GT se jí krásou minimálně vyrovnala.
Lancia Lybra mi Aurelii vždy připomínala a absence kupátka jsem viděl jako promarněnou příležitost. Kdyby ji tehdy skutečně dělali a osadili třeba pětiválcem 2.0 20VT nebo dokonce pro ni vyvinuli 2.4 20VT, zapracovali na interiéru, který u sériové Lybry byl až dehonestujícím způsobem ovlivněn cost savingem, mohlo jít o jednu z nejzásadnějších Lancii novodobé historie.
Přílohy
Lancia Lybra GT
Lancia Lybra GT

Lancia: Lybra 1.8, Delta 2.0 16V HPE, Dedra 1.6, 2000 Coupe HF, Kappa Coupe 2.0 20V, Gamma Coupe
Alfa Romeo Spider 2.0 TS

jyrki.k 700
Člen klubu
Člen klubu

Re: AI pokusy

#2 Příspěvek od jyrki.k 700 »

Lancia Gamma, zejména ve verzi Coupé mě nepřestává fascinovat. Bylo to nádherné auto, které bylo ale natolik negativně povětsné, že jsem o ní vlastně nikdy neuvažoval a bál se jí. Když se mi ale sešla doma Kappa Coupé a 2000 HF Coupé, řekl jsem si, že tu řadu by to chtělo propojit.
No a tak jsem se s pomocí AI podíval i na ni, samotné studio Pinninfarina s ní učinilo mnoho pokusů jak ji udržet při životě - například T-roof nebo Olgiata.
Tento návrh ale vznikl nepochopením zadání, výsledek se mi ale celkem zamlouval. Jasně, přední světla jsou jako z Peugeotu 504 Coupé, dveře silně připomínají Betu Coupé a zadní C sloupek je ve stylu Kappy Coupé.
Kola mi připomínají ty z Themy, rozhodně Cromodory Sunburst, které jsem po AI chtěl vyobrazit.
Přílohy
variace na vůz Lancia Gamma Coupé
variace na vůz Lancia Gamma Coupé

Lancia: Lybra 1.8, Delta 2.0 16V HPE, Dedra 1.6, 2000 Coupe HF, Kappa Coupe 2.0 20V, Gamma Coupe
Alfa Romeo Spider 2.0 TS

Harous 239
Člen klubu
Člen klubu

#3 Příspěvek od Harous 239 »

Zajímavý téma. Zkusil jsem Lancii Themu na základě platformy Giorgio (AR Giulia) s prvky designu původní Fulvie. Jde si s tím docela hezky hrát. První pokus byla zepředu Insignia a zezadu Passat. :lol: Pak se zase mocně snažil udělat čumák ve stylu "Chrysler" Themy.
Fórum je bohužel mrtvý. Absolutně. :roll:
ChatGPT Image 5. 5. 2025 00_10_41.png
ChatGPT Image 5. 5. 2025 00_26_20.png
Hyundai Santa Fe T-GDI HEV AWD - 25´
Ford Mustang GT Convertible 4.6 V8 MT - 00´
KIA Sportage T-GDI HEV AWD TOP - 22´
KTM 990 Adventure
nej ex - Subaru WRX STI 2.5 Sport Limited Edition - 16´

jyrki.k 700
Člen klubu
Člen klubu

#4 Příspěvek od jyrki.k 700 »

bohužel se zdá, že není mrtvé jen fórum, ale i klub. Sice zde přibyla pozvánka na Legendy, ale report z nich už ne a údajně tam ani prezentace nebyla...list srazů taky nic...
No nic, pojďme zase trošku ohřát planetu pár pokusy s AI.
Lancia Flavia třetí série, obchodně známá jako 2000 je mnohými považována za poslední pravou Lancii. Takhle nějak by mohl vypadat její restomod
Přílohy
Lancia Flavia 2025
Lancia Flavia 2025

Alfa Romeo Spider 2.0 TS

jyrki.k 700
Člen klubu
Člen klubu

#5 Příspěvek od jyrki.k 700 »

no a ještě u ní zůstaneme. V autům ze 70desátek se parádně hodily vyboulené blatníky a závodní vzezření. U Lancia samozřejmě nelze nepomyslet i na Martini livery...
Přílohy
Lancia Flavia Martini
Lancia Flavia Martini

Alfa Romeo Spider 2.0 TS

jyrki.k 700
Člen klubu
Člen klubu

#6 Příspěvek od jyrki.k 700 »

trošku poskočíme v čase, Lancia Lybra byla velmi populární a přišla do doby kdy doznívala obliba DTM. Alfa Romeo jej s modelem 155 dobyla...takhle nějak mohl vypadat zástupce Lancie
Přílohy
Lancia Lybra Martini
Lancia Lybra Martini

Alfa Romeo Spider 2.0 TS

jyrki.k 700
Člen klubu
Člen klubu

#7 Příspěvek od jyrki.k 700 »

poslední dobou nejvíce času věnuji Gammě Coupé, což byl opravdu nádherný vůz a vlastně poslední svébytná konstrukce, i když už vznikla za vlastnictví Fiatu a rozhodně o ní nelze říct, že by byla over-engineered.
Lancia nás láká na novou Gammu v roce 2026, ale už teď vím, že to nebude nic pro mě. Ale myslím, že moderní pojetí Gammy by mohlo být opravdu krásným vozem.
A nelze jinak, než ji dnes dát Martini zbarvení :-)
Přílohy
Lancia Gamma Coupé Martini
Lancia Gamma Coupé Martini

Alfa Romeo Spider 2.0 TS

Huty
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Huty »

ta lybra coupé vypadá zajímavě :-)
Lancia Lybra SW 2,4 JZD Lancia Kappa coupe 16vt uzdravujem, Alfa 145 1,7 16v boxer formulka
ex Fiat Dobló 1,2 8v,ex Delta HPE 1,8VVT; ex Delta 1,6HF; tipo 1,6 2x; uno 1,0ie; 1,4ie; 1,3D 2x

Odpovědět